Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο Διατροφολογίας

Σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το πρώτο
 Σεμινάριο Διατροφολογίας
με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή.
 

Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε:
  • Πού βασίζεται η Μεσογειακή διατροφή
  • Την Πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής
  • Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής
  • Τον ρόλο του ελαιολάδου στην μεσογειακή διατροφή και
  • Τη σχέση Διαβήτη και μεσογειακής διατροφής

Χρήσιμες συμβουλές:

üΤρώμε 4-5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα.

üΚαταναλώνουμε χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί και γιαούρτι) και μικρή ποσότητα κόκκινου κρέατος και προϊόντων κρέατος (λ.χ. μία φορά την εβδομάδα).

üΈνα ποτηράκι κόκκινο κρασί 120 ml για τις γυναίκες ή μέχρι 2 ποτηράκια για τους άνδρες προφυλάσσει το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

üΠροτιμάμε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά (πολύσπορο ψωμί, ολικής αλέσεως δημητριακά) και φρούτα - λαχανικά, γιατί επιδρούν λιγότερο στα μεταγευματικά επίπεδα σακχάρου απ’ ότι οι απλοί (άσπρο ψωμί, γλυκά).


Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Δικαίος Φώτης (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος)

Δικαίος Φώτης
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου