Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσοχωρίου

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε πως
 κάθε Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ. 
το Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσοχωρίου 
θα υποδέχεται τις μαθήτριες 
του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου 
με σκοπό να  διδαχθούν την Λαϊκή Παράδοση 
του τόπου μας
 κάνοντας ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο!

Υπέυθυνη του Τμήματος αυτού είναι
 η κ. Σόνια Κασβίκη η οποία είναι και η πρωτεργάτης της δημιουργίας του όμορφου Λαογραφικού μας Μουσείου.








Λίγα λόγια για το Λαογραφικό μας Μουσείο:   

Ένα ξεχωριστό σημείο με αντικείμενα της παλιάς εποχής, που έχουν παραμείνει ως σημάδι του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης των παλαιοτέρων εποχών, εκθέτονται στο λαογραφικό μουσείο στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου, το οποίο λειτουργεί ύστερα από πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.
Χαρακτηριστική εικόνα των εκθεμάτων του λαογραφικού μουσείου είναι αυτή που στους εσωτερικούς του χώρους παρουσιάζει διάφορες γωνιές της ελληνικής παράδοσης ενώ όλα τα εκθέματα βρίσκονται έτσι τοποθετημένα ώστε ο επισκέπτης να βλέπει τα «κομμάτια» της παράδοσης κατηγοριοποιημένα με τέτοιο τρόπο όπως οι χώροι ενός παλιού χωριάτικου σπιτιού.
Μάλιστα, το νέο λαογραφικό μουσείο στο Γιαννιτσοχώρι, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την εκκλησία του χωριού, έχει να παρουσιάσει πληθώρα αντικειμένων, τα οποία τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσοχωρίου (που έχει αναλάβει τη φροντίδα του) έχουν συγκεντρώσει από αρκετούς πολίτες της περιοχής.
Πρωτεργάτης της προσπάθειας, ώστε να γίνει πράξη η λειτουργία του λαογραφικού μουσείου, ήταν η κάτοικος του Γιαννιτσοχωρίου, Σόνια Κασβίκη η οποία  προσέφερε έναν μεγάλο αριθμό εκθεμάτων τα οποία η ίδια είχε στην κατοχή της από τότε που ήταν μικρό παιδί.
Το μουσείο του Γιαννιτσοχωρίου έχει ξεκινήσει να δέχεται το κοινό, επισκέψεις από σχολεία αλλά και από απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την ελληνική παράδοση.

Πηγή: www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου