Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο



Στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2015 
θα πραγματοποιηθεί 
στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου  Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο

με τίτλο: 
"Το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως εργαλείο διερεύνησης και δημιουργικότητας"


Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 10 ώρες και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς.


Περιγραφή εργαστηρίου

1ο μέρος: Θεατρικό Παιχνίδι

Όταν η ψυχή μιλάει στο σώμα

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική μέθοδος. Επαναπροσδιορίζει και διαπραγματεύεται από μια άλλη οπτική την επαφή του ανθρώπου με την τέχνη, με τον εαυτό του και με την Ανώτερη Κοσμοαντίληψη.

Είναι μια μέθοδος Αυτογνωσίας

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που θέλουν να διευρύνουν το γνωσιακό τους ορίζοντα, να ξεπεράσουν αγκυλώσεις και μπλοκάρισματα, να χαρούν, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν πραγματικά.


2ο μέρος: Θέατρο στην εκπαίδευση

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τους κώδικες και τις τεχνικές του Θεάτρου να διερευνήσουν ένα θέμα,  να αναρωτηθούν πάνω στην έννοια μιας λέξης, να υποδυθούν ρόλους, να αντιμετωπίσουν διλλήματα, να δράσουν, να αναστοχαστούν τις πράξεις του. Έτσι θα προσεγγίσουν μια διερευνητική-βιωματική μέθοδο διδασκαλίας που θα είναι σε θέση να την εφαρμόσουν στο πλαίσιο της τάξης. 

  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής  και Αρχείο Power Point στο οποίο θα γίνονται κατανοητά τα στάδια υλοποίησης του εργαστηρίου. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30€

 Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής:
Καθημερινά στο Γραφείο του Κέντρου  7-9 μ.μ.

fb: Καραγγελή Κυριακή – Μαρία

Τηλ: 6936169878

6989432916 (what's up)
e-mail: mkara1983@gmail.com



Εμψυχωτές Εργαστηρίου:
·       Ελισάβετ Σταυρίδου
Ηθοποιός - Θεατρολόγος

 
Ελισάβετ Σταυρίδου

Η Ελισάβετ Σταυρίδου είναι ηθοποιός και θεατρολόγος. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Παράγκα» Θεσσαλονίκης καθώς και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός, σε  παραστάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει στην Αθήνα το μονόλογο, «Στην τάξη της κυρίας Μαργαρίτας» με την ομάδα ΠρόΤαση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση. Διδάσκει Θέατρο και τεχνικές Θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες από το 1993 και έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ως Εκπαιδευτικός Θεάτρου.  Έχει βραβευτεί για καινοτόμο ιδέα από το Υπουργείο Παιδείας, όσο αφορά το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εφαρμογή εκπαιδευτικών σχολικών δράσεων στο πλαίσιο της δράσης Teachers4Europe. Έχει υλοποιήσει εισηγήσεις και Θεατρικά Εργαστήρια σε Διεθνή Συνέδρια και ελληνικά Forum με γενικό τίτλο το Θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφώσεις για ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς και είναι θιασώτης της δια βίου μάθησης.


·       Φλώρος Βασίλειος
 Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
 Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού

 
Φλώρος Βασίλης
Ο Φλώρος Βασίλης είναι απόφοιτος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα. Από το 1990 έως το 2002 εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο σε Αθηναϊκούς θιάσους (Σίσκου, Φασουλή, Καρύδη, Αντωνίου, Βασιλάκου, Ρόμα, Στρατή, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών) και συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Από το 1995- 1997 ήταν παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΑ-4. Εργάστηκε στην Εταιρεία ΣΙΝΕ ΜΑΤΖΙΚ - FINOS FILM, ως βοηθός του σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή, και το 1997 μαζί με το βετεράνο ηθοποιό Νίκο Τσούκα δημιούργησαν τη θεατρική εταιρία “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” με πολιτιστικό έργο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από το έτος 2002 ζει στην Καλαμάτα και εργάστηκε ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής στα ολοήμερα σχολεία για εννέα χρόνια, και ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού σε συνεργασία με Δήμους, Συλλόγους, θεατρικές ομάδες, Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Υπήρξε υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Δημιούργησε (μαζί με την ηθοποιό και θεατρολόγο Έλσα Σταυρίδου) την θεατρική ομάδα “Clown Magic”, αναπτύσσοντας παράλληλα τεχνικές θεάτρου δρόμου. Συμμετείχε σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας όπου έγραψε, σκηνοθέτησε και “ανέβασε” παραστάσεις με μαθητές.
Συνδημιουργός της θεατρικής ομάδας ΩΚΥΤΟΠΟ όπου σκηνοθέτησε (πέρα από δικά του έργα) και έργα των Τσέχοφ, Γκούντμαν, Μανιώτη, Κεχαϊδη, Ν. Σάϊμον, Ντάριο Φο, Ντυπά, μουσικοχορευτικές παραστάσεις κλπ.)Έχει γράψει πέντε θεατρικά και έχει εκδόσει επτά βιβλία σχετικά με την ποίηση και λογοτεχνία. (Δυτικές Ινδίες).Τα τελευταία χρόνια ασχολείται περισσότερο με την συγγραφή, την σκηνοθεσία και με την εμψύχωση βιωματικών ομάδων, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία,και την αυτοθεραπεία μέσα από την τέχνη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου