Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Τι δεν κάνουν οι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ άνθρωποι

Τα 14 πράγματα που δεν κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
«Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να υποφέρει με ηρεμία και την ανώτατη και την κατώτατη μοίρα.»
Σενέκας


1. Δεν κάνουν κουτσομπολιό
 Οι μοναδικοί άνθρωποι που κουτσομπολεύουν είναι αυτοί που δεν τους ικανοποιεί η δική τους προσωπική ζωή. Αν είσαι ευτυχισμένος και γεμάτος με τη ζωή σου δε σε ενδιαφέρει καν τι συμβαίνει στις ζωές των άλλων. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με κάτι τόσο μικροπρεπές. Το μόνο που καταφέρνεις έτσι κι αλλιώς είναι να φαίνεσαι εμπαθής και ζηλιάρης.
2. Δεν απασχολούν τους εαυτούς τους με τα προβλήματα των άλλων
Οι άνθρωποι που δεν κοιτάνε τη δική τους δουλειά και τα δικά τους θέματα είναι συνήθως μίζεροι. Προσπαθούν να βρουν τα λάθη των άλλων για να νιώθουν οι ίδιοι καλύτερα. Ψάχνουν να συμπληρώσουν τα δικά τους κενά συζητώντας για τις ζωές των άλλων και κρίνοντάς τους για τις επιλογές τους έτσι ώστε να νιώθουν καλύτερα για τη δική τους μίζερη ύπαρξη.

3. Δεν σκέφτονται αρνητικά
Οι μίζεροι άνθρωποι είναι αυτοί που πάντα παραπονιούνται για τα πάντα ενώ από την άλλη μεριά οι αισιόδοξοι άνθρωποι πάντα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Το να σκέφτεσαι θετικά θα επηρεάσει σίγουρα την ευτυχία σου καθώς επικεντρώνεσαι σε ο,τιδήποτε καλό.

4. Δεν ζηλεύουν
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο να ζηλεύει άλλους ανθρώπους. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δε συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους καθώς νιώθει γεμάτος. Αντί να δείξει ζήλεια απέναντι σε κάποιον άλλον χαίρεται με τις επιτυχίες του και γιορτάζει τις χαρές του μαζί του.

5. Δεν ζητούν επιβεβαίωση από άλλους
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν ψάχνουν άλλους για να επιβεβαιώσουν την αξία τους. Αναγνωρίζουν μόνοι τους την αξία τους και δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν. Κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους. Μην περιμένοντας τη γνώμη των άλλων μπορούν να συγκεντρωθούν στην προσωπική τους ανάπτυξη.

6. Δεν θέλουν να εκδικηθούν
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο να ζητάει εκδίκηση. Συνεχίζει τη ζωή του και αφήνει τα υπόλοιπα στη μοίρα. Αντί να επικεντρώνεται στο πώς θα εκδικηθεί κάποιον συμφιλιώνεται με ό,τι τον απασχολεί. Ο μόνος τρόπος για να μη σε ενδιαφέρει να εκδικηθείς κάποιον είναι να τα παρατήσεις και να αποδεχτείς την πραγματικότητα.

7. Δεν τσακώνονται για το ποιος έχει δίκιο
Πολλοί άνθρωποι έχουν κάποια πιστεύω και θα συνεχίσουν να τα έχουν ακόμα και αν τους παρουσιάζονται λογικά επιχειρήματα για να μην τα έχουν. Αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο ξέρεις ότι ο άλλος δεν μπορεί να ακούσει διότι έχει παρωπίδες μην το συζητήσεις καθόλου. Μην προσπαθείς να περάσεις τις ιδέες σου στους άλλους και μη νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα από όλους. Πες αυτό που θέλεις να πεις ήρεμα και άκου και τους άλλους.

8. Δεν έχουν υπερβολικές προσδοκίες
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη ζωή είναι η αποδοχή των άλλων όπων ακριβώς είναι. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι οι προσδοκίες σου δεν μπορούν να αλλάξουν τους ανθρώπους τόσο πιο καλά θα είσαι. Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες σίγουρα θα σε απογοητεύσουν. Μην περιμένεις να κερδίζεις πάντα κάτι από κάθε κατάσταση απλά κάνε ότι είναι να κάνεις με ανοιχτό μυαλό. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις πράγματα που θέλεις χωρίς να ανησυχείς για το αν θα βγάλεις κάτι από αυτά ή όχι.

9. Δεν αγνοούν τα προσωπικά προβλήματα
Όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που το αγνοούν. Αυτός είναι ένας άθλιος τρόπος για να αντιμετωπίσει μία κατάσταση καθώς όσο πιο πολύ αφήνεις ένα πρόβλημα να υπάρχει τόσο πιο μεγάλο θα γίνεται. Και μόνο το άγχος που θα σου δημιουργήσει η αποφυγή του προβλήματος θα σε κάνει ακόμα πιο μίζερο και θα σε γεμίσει ανησυχία.

10. Δεν ψάχνουν για την ευτυχία εξωτερικά
Κοίτα μέσα σου για να δημιουργήσεις τη δική σου ευτυχία. Μην προσπαθείς να βρεις κάποιον άλλον για να σε κάνει ευτυχισμένο. Πρέπει να καταλάβεις πως είσαι ικανός και μόνος σου να ευτυχίσεις. Καμία σχέση και κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί να σου φέρει πραγματική ευτυχία. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι περισσότεορι άνθρωποι στη ζωή τους.

11. Δεν σκέφτονται υπερβολικά
Η πολλή σκέψη είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα από το τίποτα και είναι ίσως ο κύριος λόγος που οδηγεί σε καυγάδες μεταξύ δύο ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με το να σκέφτονται πολύ ένα θέμα θα βγάλουν καλύτερα αποτελέσματα αλλά αυτό είναι λάθος. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αγχωθούν. Όσο περισσότερο κάποιος αναλύει μία απόφαση τόσο πιο πολλά αρνητικά θα βρίσκει σε αυτήν.

12. Δεν ζουν στο παρελθόν
Το παρελθόν είναι παρελθόν για κάποιο λόγο - επειδή έχει ήδη συμβεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κολλάς σε αυτό από τη στιγμή που δεν μπορεί να αλλάξει. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι συμφιλιώνονται με το παρελθόν τους και επικεντρώνονται στο παρόν.

13. Δεν ακολουθούν τα πλήθη
Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς με τις αξίες και τα πιστεύω τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταφέρνουν να γίνονται ηγέτες ανάμεσα στους άλλους.

14. Δεν παίρνουν τα πάντα προσωπικά
Όταν ακούς ένα σχόλιο που νομίζεις ότι είναι για σένα κάτσε ένα λεπτό και σκέψου. Μην υπεραναλύεις την κατάσταση και άσε τον καθένα να μιλήσει ελεύθερα. Άκου ολοκληρωτικά τι έχει να πει ο άλλος και μπορεί να διαπιστώσεις πως δεν κατάλαβες σωστά. Πολλές φορές οι άνθρωποι ταράζονται με κάτι που νομίζουν ότι έχει πει ο άλλος γι'αυτούς ενώ στην πραγματικότητα το νόημα βρίσκεται αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου